Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΑΠΩΝ. ΚΡΑΤΟΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΑΠΩΝ.

Πλατεία Βικτωρίας σήμερα. Πρόσφυγες, μετανάστες 
μέσα σε μια πλατεία όπου δεν υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ 
υποδομή. Ούτε νερό, ούτε τουαλέτες χημικές.
Δήμος απών. Κράτος δυο φορές απών.
Μοιράζουμε λίγα νερά εμφιαλωμένα όπου γίνονται ανάρπαστα σε μηδέν χρόνο. Λίγο ποιο μετά μια ομάδα μοιράζει φαγητό. Νιγηριανοί δίνουν λίγα φρούτα από κάποια εκκλησία δική τους. Κάποιες άλλες ομάδες προσπαθούν να μοιράσουν λίγα ρούχα, ένα πιάτο φαΐ κάτι. Απλός κόσμος πολίτες. Ένας παπάς ηλικιωμένος κοιτάει και κάνει ότι μπορεί.

Δήμος Απών ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΩΝ.
Ένα περιπολικό στο κάτω τμήμα της πλατείας προσπαθεί στοιχειωδώς να παρέχει κάποια προστασία. Που; σε μια πλατεία που ο κόσμος κοιμάται και ζει κατάχαμα. Περνά ένας τρελαμένος παππούς που φωνάζει κάτι για όπλα κάτι για επανάσταση κάτι για την σύνταξη του. Το πλήρωμα του ζητά επιτακτικά να πάψει την ρατσιστική συμπεριφορά. Ένας "άνθρωπος" τον επικροτεί. Δεύτερη παρατήρηση και φεύγουν. Αυτό γίνεται συχνά τον ρωτάω; γίνεται μου απαντά συνάδελφός του

Δήμος Απών ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΩΝ.
Στην μέση της πλατείας κιόσκια εκλογικά. Το ένα από αυτά μετακινείται για να έχει καλύτερη πρόσβαση στους περιστατικούς. Σοβαρά σκέφτομαι; ΣΟΒΑΡΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ; ΣΟΒΑΡΑ ΡΕ;;; Διπλά μικρά παΐδια ταλαιπωρημένα κοιτάνε τα χρώματα στα κιόσκια παίζουν με τις σημαίες. Ποιος να ξέρει στην ταλαιπωρημένη φαντασία τους τι παιχνίδια παίζε το μυαλό;

Δήμος Απών ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΩΝ.
Κοιτάω ένα ζευγάρι ηλικιωμένων. Δεν έχω ιδέα από που είναι τα μάτια τους όμως με καίνε. Κούραση, ελπίδα; Απορία; ΔΕΝ ξέρω. ΔΕΝ ξέρουν αγγλικά να συνεννοηθούμε Μπορώ μόνο να δω τα μάτια τους.

Δήμος Απών ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΩΝ.
Αρχίζω να θυμάμαι εικόνες από κάπου αλλού. ΟΧΙ δεν τις είχα δει στην τηλεόραση. Είχα ξαναδεί όμως αυτά τα μάτια. Αρχίζω και έχω ΝΑΥΤΙΑ. ΑΗΔΙΑ. Αηδία γιατί ΟΛΟΙ ξέρουν. Δεν υπάρχουν αθώοι. Δεν υπάρχουν δεν ξέρω.

Δήμος Απών ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΩΝ.
Κατά τα άλλα έχουμε εκλογές. Βεβαίως. Βεβαίως. Ναι σας λέω καλέ. Εκλογές. Πόσα φράγκα πετάτε σε αφίσες; δώστε τα μισά. Νοιαστείτε ΡΕ. Άστε τα λόγια ΡΕ. Κατεβείτε κάτω και κάντε αυτά που λέγατε στο ντιμπέιντ. Γίνετε ΡΕ περισσότερο άνθρωποι παρά πολιτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου