Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΠΕΡΙ CODEX ALLIMENTARIOUS...




















Η Syngenta στην Παλλήνη. Τι είναι τούτο; θα αναρωτηθείτε. Αν σας έλεγα πως το Δ.Ν.Τ., οι διεθνείς τοκογλύφοι και όλοι οι υπαίτιοι της οικονομικής κρίσης πράτουν πταίσματα μπροστά στα εγκλήματα που πράτουν εταιρίες σαν την Syngenta θα τοπιστεύατε; Χωρίς χρήματα ζεις. Χωρίς φαγητό ζεις; Η τροφή είναι ένα εργαλείο με το οποίο μπορείς να ελέγξεις απόλυτα τον άνθρωπο γιατί είναι το αγαθό με το οποίο εξασφαλίζει την επιβίωση του. Αυτό σκέφτηκε και ο καταδικασμένος σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας Fritz der Meer πρόεδρος της I.G. FARBEN. Η εταιρία αυτή, κατασκεύαζε όπλα και πυρομαχικά για το ναζιστικό στρατό, το ατσάλι για τις σιδηροδρομικές ράγες καθώς και το ειδικό αέριο μαζικής εξόντωσης των κρατουμένων.

Ο Fritz derMeer, καταδικάστηκε στη δίκη της Νυρεμβέργης για πολλαπλά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αλλά λίγα χρόνια μετά αποφυλακίστηκε. Λίγους μήνες αργότερα πήγε στους φίλους του στον ΟΗΕ, και πρότεινε την επαναφορά του κώδικα Alimentarious ως μέσο ελέγχου του πληθυσμού μέσω της τροφής. Έτσι το 1962 ο ΟΗΕ, ενεργοποιεί ξανά τον κώδικα με το επιχείρημα της προστασίας των καταναλωτών. Η φονική εταιρία του δεν εξαφανίστηκε, αλλά διασπάστηκε σε τρεις νέες μεγάλες εταιρείες φαρμάκων τις πολύ γνωστές Bayer, Hoechst και Basf ! Μέσω της διατροφής μπορεί να υπάρξει ο έλεγχος της ανθρωπότητας και ο περιορισμός του παγκόσμιου πληθυσμού. Υπολογίζεται πως όταν εφαρμοσθεί ο κώδικας σε 20 χρόνια θα πεθάνουν 3 δις (το 1 δις από πείνα και τα 2 δις από ασθένειες που θα οφείλονται στην υποδιατροφή από βιταμίνες και μέταλλα). Στο σχέδιο του ελέγχου του πληθυσμού μέσω της διατροφής όπως καταλάβατε πρωτοστατεί ο ΟΗΕ.

Οι ρυθμίσεις του προβλέπουν απαγορεύσεις στη χρήση θρεπτικών ουσιών (π.χ. βιταμινών και μετάλλων) με πρόσχημα την πρόληψη ασθενειών! Αυτές οι ουσίες θα χαρακτηρίζονται ως τοξικές και δηλητήρια. Οι τροφές θα ακτινοβολούνται για να μένει το 15% των θρεπτικών ουσιών που προβλέπει ο κώδικας. Οι γεννετικά τροποποιημένοι σπόροι, εμφανίζουν σοβαρές ελλείψεις σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία έτσι ώστε να πληρούν τις προδιαγραφές του codex Alimentarious. Εδώ λοιπόν έρχονται βιομηχανίες σαν την Syngenta, την Monsanto και άλλες. Η Syngenta λοιπόν είναι μια πολυεθνική που παράγει υβρίδια και μεταλλαγμένους σπόρους. Είναι μια αντίπαλη εταιρία της Μonsanto που δραστηριοποιείται κυρίως στην Ευρώπη. Έχει 10 εργοστάσια στην Ευρώπη έρευνας και παραγωγής σπόρων και φυτών γεννετικά τροποποιημένων εκ των οποίων και ένα στα Οινόφυτα Βοιωτίας (9000 τ.μ.) , με αποθήκες στα Οινόφυτα και στη Θεσσαλονίκη και γραφεία στην Παλλήνη Αττικής.


Στη φιλοσοφία της εταιρίας, αναφέρει πως σκοπός της είναι να βοηθήσει με διατροφική επάρκεια τον συνεχώς αυξανόμενο πληθυσμό της γης. Παντού σωτήρες. Σωτήρες στη διατροφή, σωτήρες στην οικονομία όπως ΔΝΤ κ.λ.π. Γεμίσαμε σωτήρες και ιδού τα αποτελέσματα. Στις 7/2/2013, η Monsanto πήρε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στα Μπρόκολα! Η Μonsanto με αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (EP1069819 ) για το μπρόκολο που προέρχεται από συμβατικές καλλιέργειες έχει όλα τα δικαιώματα της παραγωγής του. Η εταιρία Syngenta, η οποία άσκησε έφεση κατά του διπλώματος ευρεσιτεχνίας, απρόσμενα πρότεινε την ακύρωση της προγραμματισμένης ακρόασης. Παραδόξως, το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (ΕΓΔΕ) ακύρωσε την προγραμματισμένη ακροαματική διαδικασία για το αμφιλεγόμενο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Monsanto για το μπρόκολο. Ταυτόχρονα με την προγραμματισμένη ακύρωση της ακρόασης της Syngenta από το ευρωπαικό γραφείο διπλωμάτων ευρασιτεχνίας ανακοινώθηκε από την Μonsanto πως εγκαταλείπει την πολιτική της για περαιτέρω εμπορική επέκταση της στην Ευρώπη κρατώντας μόνο την Ισπανία στις χώρες εμπορικής της δραστηριότητας. Στην αρχή φάνηκε πως υπήρξε μια νίκη κατά της Μonsanto αλλά μάλλον ήταν μια συμφωνία συμμοριών. Και ας μη ξεχνάμε πως το ΥΒΡΙΔΙΟ, που παράγει η Syngenta (και όχι μόνο), σημαίνει ύβρις κατά του Διός, δηλαδή κατά του θεού, της φύσης, της ανθρωπότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου