Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014




• www.facebook.com/krikos.agapis •
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ......ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΝΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

Παρέμβαση των Κοινωνικών Ιατρείων Φαρμακείων Αλληλεγγύης στην Αττική
στα αντικαρκινικά νοσoκομεία 
Άγιος Σάββα και Μεταξά 
την Πέμπτη 30/1, στις 11π.μ.
Το Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης Αττικής καλούν κάθε συλλογικότητα, σωματείο, κινηματική πρωτοβουλία, και κάθε πολίτη να συνταχθούν μαζί μας στον αγώνα ενάντια στη συνεχιζόμενη βάρβαρη πολιτική που ασκείται στην Υγεία. Η επιμονή στον εγκληματικό αποκλεισμό των ανασφάλιστων από δωρεάν υπηρεσίες περίθαλψης, πρωτοβάθμιας και νοσοκομειακής, κοστίζει καθημερινά αναπηρίες και θανάτους σε χιλιάδες ανθρώπους.
Τα νοσοκομεία κλείνουν και καταρρέουν λόγω υποχρηματοδότησης και αναστολής των προσλήψεων. Κλινικές συγχωνεύονται, τμήματα καταργούνται, και ελλείψεις σε προσωπικό και ιατρεοφαρμακευτικό υλικό αυξάνονται.
Για το 30% όμως και πλέον του πληθυσμού που είναι χωρίς ασφάλιση, τα δημόσια νοσοκομεία είναι “κλειστά” εδώ και τρία χρόνια. Για να νοσηλευτεί σε αυτά ο ανασφάλιστος πρέπει να πληρώσει το σύνολο του κόστους νοσηλείας και το σύνολο της φαρμακευτικής αγωγής. Ειδικά για τους καρκινοπαθείς ανασφάλιστους ασθενείς το κόστος παρακολούθησης νοσηλείας και φαρμακευτικής αγωγής (χιλιάδες ευρώ) είναι δυσβάσταχτο. Η απαίτηση πληρωμής νοσηλείων και πολύ περισσότερο η αποστολή εμβασμάτων στις εφορίες είτε αποκλείει ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν από την πρόσβαση τους στα νοσοκομεία είτε δημιουργεί μια ασφυκτική κατάσταση σε ήδη υπερχεωμένες οικογένειες που κινδυνεύουν με κατασχέσεις και με φυλακίσεις.
Οι ασθενείς βρίσκονται προ του διλλήματος “Θάνατος από την ασθένεια ή από τη θηλιά της εφορίας;”
Και ενώ αυτά συμβαίνουν στα νοσοκομεία ετοιμάζουν να μας αποτελειώσουν συνολικά με την κατάργηση του ΕΟΠΥΥ, τη συρρίκνωση και διάλυση της δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας. Γιατροί και προσωπικό μπαίνουν σε «διαθεσιμότητα», δηλαδή απολύονται και ασθενείς μένουν ιατροφαρμακευτικά ακάλυπτοι.
Και όλα αυτά γιατί;
Για το Υπουργείο Υγείας και την Κυβέρνηση η ζωή και ο θάνατος συμπολιτών μας είναι… «λογιστικό θέμα».
Για όλους εμάς που αποτελούμε θύματα αυτής της πολιτικής, χρέος και ανάγκη είναι να αγωνιστούμε για να επιβάλλουμε ξανά τη δημόσια περίθαλψη ως πρώτιστο και μη διαπραγματεύσιμο δικαίωμα και αγαθό, που θα παρέχεται δωρεάν και καθολικά σε όλους.
Το Κοινωνικά Ιατρεία Αλληλεγγύης που με την καθημερινή τους λειτουργία προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή την έννοια της δωρεάν περίθαλψης, να στηρίξουν τα θύματα αυτής της πολιτικής και να καταγγείλουν τον αποκλεισμό των ανασφάλιστων ασθενών, τη διάλυση και εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, καλούν σε έναν διαρκή και ενωτικό αγώνα, ώστε να υπάρξει ξανά ένα δημόσιο και δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας για όλους χωρίς αποκλεισμούς.
Η αρρώστια και η φτώχεια δεν είναι ντροπή.
Ντροπή είναι να σιωπάς μπροστά στις δολοφονίες…

ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ...
ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ
ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ

ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ....
ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ Η ΨΕΥΤΟΣΩΤΗΡΕΣ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ
ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΩΚΕΑΝΟ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ
ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ!

ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ....
ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΠΟΥ ΑΛΟΙ ΟΡΙΣΑΝ
ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΔΙΧΩΣ ΕΜΑΣ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου