Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Μας παίρνουν τα σπίτια, πεινάνε τα παιδιά μας - Ληξιπρόθεσμα χρέη 56,7 δισ. ευρώ



Σε αδυναμία πληρωμής των απανωτών φόρων που τους επιβάλει το κράτος οδηγούνται οι φορολογούμενοι, με την αύξηση κατά 13,2 δισ. που σημείωσαν μέσα στο 2012 τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο.
Oι τελευταίες κυβερνήσεις βάζοντας απανωτούς φόρους οδήγησαν τους πολίτες σε απόγνωση, καθότι δεν μπορύν να ανταπεξέλθουν.
Έως τέλος της χρονιάς, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τα ληξιπρόθεσμα χρέη ιδιωτών προς το δημόσιο αυξήθηκαν στα 56,7 δισ ευρώ, από 34,5 δισ. που είχαν φτάσει το 2011.Ωστόσο μέσα στη χρονιά το δημόσιο μπόρεσε να βάλει στα ταμεία του περίπου 2,8 δισ. ευρώ, τα οποία πλήρωσαν το 2012 οι πολίτες αξιοποιώντας την τελευταία ρύθμιση που τους πρόσφερε το κράτος για τα παλαιά απλήρωτα χρέη τους (τα οποία είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμα έως και τον Φεβρουάριο του 2012)
Έτσι το «καθαρό» χρέος που έχει μείνει συνολικά απλήρωτο και μεταφέρεται προς είσπραξη το 2013 ανέρχεται σε σχεδόν 54 δισ. ευρώ.
Η κυβέρνηση, με διάταξη που πέρασε στο Πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή, πέρασε διάταξη με την οποία το δημόσιο θα αφαιρεί τα βεβαιωμένα ληξιπρόθεσμα χρέη από τις πληρωμές δικών του χρεών προς το δημόσιο. Έτσι οι ιδιώτες που έχουν απλήρωτα χρέη στην εφορία θα πάρουν λιγότερα λεφτά «στην τσέπη» από όσα δικαιούνται, αφού θα αφαιρεθούν πρώτα οι δικές τους οφειλές, μαζί με τις προσαυξήσεις τους.
Ωστόσο η Τρόικα έχει συστήσει και τη λήψη πιο δραστικών μέτρων, όπως τη δημιουργία μηχανισμού αυτόματης προειδοποίησης για τα χρέη 2,3 εκατομμυρίων μικροοφειλετών, που χρωστάνε συνολικά 1,1 δισ ευρώ, δηλαδή λιγότερα και από 3,000 ευρώ ο καθένας.
Περαιτέρω στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν μπει και άλλα σχέδια μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως η χρέωση των τραπεζικών λογαριασμών των οφειλετών, η ανάθεση ρόλου «εισπράκτορα» στο 10% του προσωπικού των ΔΟΥ που θα αποδεσμευτούν από άλλα καθήκοντα μετά τις συγχωνεύσεις των εφοριών, αλλά και η ενεργοποίησης της Μονάδας Μεγάλων Οφειλετών που θα «ξετινάξει» 5,770 οφειλέτες με χρέη από 300.000 έως 1 εκατ. ευρώ ο καθένας.
Η τρόικα ζητά, επίσης, πιο αυστηρή εφαρμογή των διατάξεων του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, που προβλέπουν μεταξύ άλλων τις κατασχέσεις μισθών και συντάξεων που ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ το μήνα, τις κατασχέσεις κινητών και ακινήτων ή και την άσκηση ποινικής δίωξης για οφειλές πάνω από 5,000 ευρώ.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα παιδιά μας στο σχολείο δεν έχουν να φάνε, καθώς οι γονείς τους αδυνατούν πλέον να τα συντηρήσουν, και αυτό οφείλεται στο ότι η μάνα τους και ο πατέρας τους, δεν μπορούν να "αναπνεύσουν" από τις τεχντητές φορολογικές υποχρεώσεις, που τους έχουν επιβληθεί, και οι παππούδες τους λόγω τον μειωμένων συντάξεών τους αδυνατούν να βοηθήσουν . Προσωρινή λύση στο πρόβλημα του υποσιτισμού παιδιών που έχει παρατηρηθεί σε πολλά σχολεία δίνει η εξασφάλιση κονδυλίου 60 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, με το ποσό αυτό θα εξασφαλισθεί το καθημερινό κολατσιό 250,000 παιδιών από το Φεβρουάριο και μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους.
Ας προσπαθήσουμε να δούμε ολόκληρη την εικόνα. Έχουμε κάποιον ο οποίος δεν παράγει το ίδιο εισόδημα όπως τρία χρόνια πριν, πιθανώς αυτό να έχει μειωθεί έως και 50%. Το νέο φορολογικό φέρνει ακόμα και πενταπλασιασμό φόρων.
Οι αυξήσεις φόρων φτάνουν ακόμα και στο 80% για τα εισοδήματα μισθωτών-συνταξιούχων, ενώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες ο πέλεκυς έπεσε βαρύς καθώς όσοι δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα βλέπουν και τον πενταπλασιασμό του φόρου εισοδήματος.
Εάν κάποιος χάσει την δουλειά του έχει όμως σπίτι, και αυτοκίνητο θα φορολογηθεί με βάση το τεκμαρτό "φανταστικό" εισόδημα που προκύπτει με βάση τα παντελώς αυθαίρετα και αιματηρά τεκμήρια που έχουν θεσπιστεί. Και τιμωρείται επειδή έμεινε άνεργος!
Με αυτόν τον παραλογισμό σε εξέλιξη είναι θαύμα που δεν χρωστούν περισσότεροι (ακόμα). Γνωρίζουν ότι αυτά τα μαθηματικά δεν "βγαίνουν", και θέλουν να προχωρήσουν σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων των μικροοφειλετών, κοινώς να τους πάρουν το σπίτι, γιατί δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τους φόρους "αναπνοής" που τους επιβλήθηκαν. Μήπως αυτός ήταν ο σκοπός από την αρχή?
Ο «άρχων» είναι αυτός που έχει δική του γη (άρα = γή + έχων). Και πραγματικά, ακόμα και στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό να έχει κανείς δική του γη / δικό του σπίτι. Χτυπωντας μας στην ιδιοκτησία μας, χτυπούν την αρχοντιά της άλλοτε περήφανης μεσαίας ελληνικής τάξης. Χωρίς σπίτι παύεις να είσαι άρχοντας στον τόπο σου.
Και αυτό θέλουν, διότι οι "κατακτητές" όταν έρθουν εδώ θέλουν να είναι οι απόλυτοι κυριάρχοι, και να μην συναντήσουν καμία αντίσταση.Και η αντίσταση όπως ξέρουμε ξεκινάει πάντα από άρχοντες, όχι από ταπεινωμένες μάζες.
Τμήμα ειδήσεων: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου