Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Εθελοντές οδοντίατροι του Πειραιά προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους σε ασθενείς

Τεράστια είναι η προσφορά του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά (Ο.Σ.Π.)
σε πολλές κοινωνικές τάξεις που μαστίζονται... τελευταία από την οικονομική κρίση και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα υγείας τους και ιδιαίτερα στην Οδοντιατρική, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Στα πλαίσια αυτά της συμπαράστασης του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά, σε πολλές κοινωνικές ομάδες, οδοντίατροι της περιοχής συνεχίζουν με ευαισθησία και αλληλεγγύη, να διευρύνουν όλο και περισσότερο την προσφορά τους εκεί που υπάρχουν ανάγκες. 

Συγκεκριμένα ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά έχει: 
  Οργανωμένο προληπτικό πρόγραμμα με κινητή οδοντιατρική μονάδα που
   πηγαίνει σε δημοτικά και γυμνάσια. 
  Συμμετέχει στο κοινωνικό ιατρείο της Αργυρούπολης και σε οποιοδήποτε
   κοινωνικό ιατρείο του ζητηθεί. 
  Συμμετέχει σε προγράμματα Οδοντιατρικής πρόληψης και αποκατάστασης με
   εθελοντικές οργανώσεις και μη κυβερνητικούς οργανισμούς. 
  Συνεργάζεται με φορείς όπως δήμοι, αθλητικοί οργανισμοί κλπ. όποτε αυτό του
   ζητηθεί. 
  Επεξεργάζεται, συστήνει, συντονίζει και υλοποιεί νέες καινοτόμες κοινωνικές
   δράσεις, αφουγκραζόμενος τις ιδιαίτερες ανάγκες των περιοχών της αρμοδιότητός
   του. 

Όλα τα παραπάνω γίνονται σύμφωνα με ανακοίνωση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά, από εθελοντές οδοντιάτρους, μέλη του Συλλόγου που εργάζονται ανώνυμα, αθόρυβα και χωρίς καμία αμοιβή. 

Κάθε μέρα ο αριθμός των εθελοντών οδοντιάτρων του Πειραιά αυξάνεται, «για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνανθρώπων μας που έχουν ταλαιπωρηθεί και ταλαιπωρούνται από την οικονομική κρίση, τα βάρβαρα μέτρα και τις αντιλαϊκές αποφάσεις των κυβερνήσεων σε βάρος τους». Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά, ο κάθε απλός οδοντίατρος και χωρίς να έχει κανένα ιδιαίτερο προσωπικό όφελος, είναι δίπλα στον πολίτη που υποφέρει και αδυνατεί να διαθέσει έστω και λίγα ευρώ για την υγεία των δοντιών του και όχι μόνο. 

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά, παρέχει, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, κάθε στήριξη στον απλό οδοντίατρο που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για διαφήμιση, αλλά «στηρίζει επίσης και τον υποψήφιο ασθενή που παραπλανάται από τις εντυπωσιακές μεν αλλά και παραπλανητικές προσφορές και θα τηρεί στο έπακρο τον δεοντολογικό του κανονισμό, ο οποίος έχει ψηφισθεί με νόμο, διώκοντας έτσι τέτοιες αντιδεοντολογικές προσφορές. 
Στόχος είναι η προσπάθεια να διατηρηθεί ένα υψηλό επίπεδο οδοντιατρικών παροχών, ακόμη και κατά τη διάρκεια αυτής της οικονομικής κρίσης». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου