Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ένα χαμόγελο του έσωσε τη ζωή που κράτησε μόνο 9 ώρες!


Το τρισδιάστατο υπερηχογράφημα του εμβρύου έπεισε τη μέλλουσα μητέρα να το φέρει στη ζωή και να μην προχωρήσει σε έκτρωση αν και οι γιατροί την είχαν διαβεβαιώσει ότι το μωρό της δεν θα μιλούσε ούτε θα περπατούσε ποτέ.

Ο εγκέφαλος του εμβρύου δεν είχε αναπτυχθεί σωστά, οπότε από τη στιγμή της γέννησής του θα είχε προβλήματα νοητικά κι επικοινωνίας, ενώ θα απαιτούσε 24ωρη παρακολούθηση. Κι ενώ η μέλλουσα μητέρα σκεφτόταν την απόφασή της, κράτησε στα χέρια της το 3D υπερηχογράφημα. Mπόρεσε να δει ολοκάθαρα το μωρό της να χαμογελά, να κλωτσά και να κουνά τα χεράκια του, με αποτέλεσμα να συγκινηθεί τόσο ώστε να μην μπορέσει να προχωρήσει στην έκτρωση. Το πρόβλημα εντοπίστηκε όταν το έμβρυο ήταν 20 εβδομάδων και οι γιατροί της συνέστησαν μόλις έμπαινε στην 24η εβδομάδα να της πάρουν το παιδί.

Εκείνη μόλις είδε το υπερηχογράφημα δεν άντεξε. Καθώς μπορούσε να κινείται και να αισθάνεται, δήλωσε αργότερα η μητέρα, ήθελε να το φέρει στη ζωή αποφασισμένη ότι θα του αφοσιωνόταν όσο τη χρειαζόταν. Με τον σύντροφό της είναι μαζί τέσσερα χρόνια και είχαν αποφασίσει να παντρευτούν όταν το παιδί τους θα μπορούσε να τη συνοδέψει στο ιερό. Οι τελευταίες εννιά εβδομάδες της κύησης ήταν αγωνιώδεις για τη νεαρή γυναίκα, καθώς λόγω της νοητικής του στέρησης το έμβρυο δεν ήξερε πώς να καταπιεί το αμνιακό υγρό με αποτέλεσμα η μέλλουσα μητέρα να υποβληθεί σε επώδυνες διαδικασίες ώστε να βοηθηθεί το παιδί και να αντέξει μέχρι τον τοκετό.

Πράγματι, η 26χρονη έφερε στον κόσμο τον γιο της, τον οποίο κατάφερε να κρατήσει στην αγκαλιά της για εννέα ώρες. Τόσο μπόρεσε να αντέξει στη ζωή ο μικρός
Lucian. "Ήταν οι όμορφες και γεμάτες ώρες της ζωής μου" τόνισε η μητέρα του...

Πηγή: panagiaalexiotissa.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου