Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Συγκινητική κινητοποίηση για μια σκυλίτσα που χτύπησε και εγκατέλειψε ασυνείδητος [video]

Η ώρα ήταν γύρω στις 23.30 χθες το βράδυ όταν οδηγοί και εργαζόμενοι σε καταστήματα της περιοχής των Μποζαϊτίκων στην Πάτρα, ταράχτηκαν από την εικόνα που είδαν.
Ενα -ακόμη- ΙΧ αυτοκίνητο παρέσυρε ένα αδέσποτο. Η σκυλίτσα προσπάθησε να περάσει την Εθνική οδό στο ύψος του σουπερ μάρκετ Κρόνος και ένα αυτοκίνητο την χτύπησε με δύναμη. Ο οδηγός χωρίς πολλές σκέψεις και αναστολές εγκατέλειψε αιμόφυρτο το αδέσποτο.

Για καλή τύχη της σκυλίτσας, την σκηνή του τροχαίου είδαν άλλοι οδηγοί αλλά και εργαζόμενοι σε καταστήματα της περιοχής. Αμέσως ένας οδηγός, στάθμευσε το όχημά του στην άκρη του δρόμου και έτρεξε στη μέση της Εθνικής οδού για να σώσει την σκυλίτσα που ήταν πεσμένη στην άσφαλτο, σε σημείο όπου σίγουρα κάποιο διερχόμενο αυτοκίνητο θα την αποτελείωνε.

Πρώτο μέλημα του ανθρώπου που έτρεξε κοντά στο χτυπημένο ζώο ήταν να κάνει νόημα στα άλλα οχήματα που έρχονταν με ταχύτητα προς το μέρος του, να κόψουν ταχύτητα. Μάλιστα κάποιοι οδηγοί τον έβρισαν που βρισκόταν στη μέση του δρόμου, προσπαθώντας να καλύψει με το σώμα του το άτυχο ζώο.

Τελικά με την βοήθεια και ενός ακόμα ευαίσθητου οδηγού απομάκρυναν το χτυπημένο σκύλο από την μέση της εθνικής οδού. Το τετράποδο είχε σπάσει το πόδι του και είχε αίμα πάνω από το δεξί του μάτι. Ηταν ζαλισμένο. Προσπαθούσε να σηκωθεί, προσέχοντας το αριστερό μπροστινό του πόδι αλλά οι δυνάμεις του το εγκατέλειπαν και έπεφτε στο έδαφος, ανασαίνοντας βαριά.

Τουλάχιστον 7 άνθρωποι καλούσαν επι ώρα και αναζητούσαν κάποιον για να περιθάλψει το ζώο. Κανείς. Η λύση που βρέθηκε ήταν -και προς τιμή του- να το πάρει στο σπίτι του κάτοικος της περιοχής, μέχρι να ξημερώσει και σήμερα το πρωί θα αναζητηθεί κτηνίατρος για να το εξετάσει.

Στις ημέρες της ρουτίνας, των μεγάλων ταχυτήτων και της αδιαφορίας για τον πόνο του άλλου, που μας κάνουν απάνθρωπους, κάποιοι απέδειξαν οτι η ψυχή του ελληνα και η ευαισθησία του ανθρώπου ακόμη και όταν πρόκειται για ένα αδέσποτο, είναι μεγάλη. Μπράβο σας!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=7GYr5h9MW3E#t=16s


Πηγή: Pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου